Tudta, hogy a gépi vakolással időt spórolhat?

Az új szocpol – Családok Otthonteremtési Kedvezménye – bevezetése kapcsán, valamint a válságból kilábalva ismét megnövekedett a lakásépítés és lakásvásárlás hazánkban. A július 1-étől bevezetésre kerülő szocpol segítségével egyre többen gondolják úgy, hogy a már meglévő lakásukat is felújítanák, bővítenék.

Számukra igen fontos, hogy a befektetett energia és pénz meghozza a várva várt eredményt, egy csodálatos otthon megteremtését.

Az általunk végzett gépi vakolás technikája és kivitelezése hozzájárulhat az álom megvalósításához, hiszen a gépi vakolás segítségével gyors és precíz munkát tudunk végezni. 

A lakásépítés során a vakolási munkák az épület méretétől, tagoltságától függően akár az építés teljes munkaigényének ötöd részét is kitehetik. A hagyományos családi házak építésénél a falazás munkaigényének a háromszorosa a vakolás munkaigénye. Éppen ezért ma már nélkülözhetetlenek az építkezések során a gyorsan bedolgozható és kiváló minőségű szárazhabarcsok használata, melyek felhordása a felületre gépi vakolási technikával a legprecízebb.

Lakásfelújítás során is elég nyűg és kellemetlenség az építkezéssel, átépítéssel járó zaj, kosz, ezért nagyon fontos, hogy mielőbb befejeződjenek a munkálatok.

A gépi vakolás lehetővé teszi, hogy akár szobányi területeken rövid idő alatt méretpontos, sík felületeket kapjunk. Akár 100 négyzetmétert is elkészít egy 3-4 fős brigád egy nap alatt, így nem kell attól tartanunk, hogy napokig vár egyik szakember a másikra.

A gépi vakolás további előnyei a kézi vakolással szemben:

  • nem kell betonkeverőt használni
  • nem kell rengeteg anyagot felhalmozni az udvaron
  • nem tart napokig a sík felület kialakítása
  • nem kell napokig takarítani a munkások után
  • nincs maradék anyag, amit aztán nem tudunk hová tenni

Az alapanyag zsákokban kerülnek kiszállításra a helyszínre, ahol a magunkkal vitt gépbe töltve, vizet hozzáadva automatikusan, a keverőgép által a legjobb minőségű vakolóanyag kerül kikeverésre. A belső falfelületek vakolásához kétféle gépi vakolatot használhatunk.

Az egyik a hagyományosnak mondható mész-cement alapból készült, azonban különbség a kézzel történő kikeveréshez képest az, hogy itt a jól ellenőrzött, gyári körülmények között készült keverék kerül felhordásra, mely repedésmentes lesz, az elkészült felület a festésnél anyagmegtakarítással jár.

A másik alapanyag a gipsz alapú vakolat, melynek előnye, hogy párás levegő esetén a párát magába szívja, száraz levegő esetén pedig kiengedi azt. Magasabb tűzállóságú, klimatizáló hatású, mint a normál vakolat. A gipsz alapú vakolat színe fehér, szinte közvetlenül festhető felületet kapunk használatával.

Az elkészült vakolat teljes mértékig sík felületet képez, kiváló hő- és hangszigetelő képességű.

Az általunk gépi vakolással készített épületekről a weboldalunkon láthat referencia fotókat.

Kérje ajánlatunkat gép vakolásra még ma, így tud további időt megspórolni házának és álmainak megvalósításához.