Vízparti ház előnyei, hátrányai

Ki az, aki nem álmodozik néha egy vízparti otthonról, vagy nyaralóról? Valljuk be, mindannyian eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen jó lehet egy tó, vagy folyó partján élni, és minden este innen csodálni a naplementét! Álom, vagy élhető mindennapok? Nézzük, miért jó – és miért kevésbé – ez az életforma!

Bővebben ...

Így juthatsz az álmaid nyaralójához!

Szinte mindannyiunk bakancslistáján szerepel, hogy saját nyaralót szeretnénk vásárolni. Ahhoz azonban, hogy a számunkra megfelelő nyaralót válasszunk, egy sor szempontot figyelembe kell vennünk. Az ár ugyan fontos, de egy sor másik kritériumnak is meg kell felelnie a választott szezonális otthonunknak. Vegyük sorra, miken érdemes elgondolkodnod!

Bővebben ...

Ezek egy családiház építésének lépései: egyiket sem hagyhatod ki, ha új otthonodról van szó!

Ameddig bele nem vágunk egy új családiház megépítésébe, könnyen azt gondolhatjuk, az egész folyamat csak annyiból áll, hogy álmaink otthonát megterveztetjük, kiválasztjuk a vállalkozót, aki azt hamar felhúzza, majd egy vidám családi-baráti egésznapos program keretében beköltözünk, és felavatjuk az épületet. Ezek is egy-egy lépést jelentenek a folyamatban, azonban ennél jóval összetettebb projekt egy családiház építése. 

Bővebben ...

Érkezik a nyaralási szezon: ezekkel a feladatokkal számolj a nyaralód nyitásakor!

Ha tavasz, akkor elérkezett az idő, hogy áttekintsük, milyen nyomott hagyott a tél szeretett nyaralónkon. Kevéssé kell aggódnunk, ha a nyaraló lezárásánál ügyeltünk a részletekre: elzártuk a vizet, lekapcsoltuk az áramot és a gázt csak takarékra véve hagytuk meg. Az ablakok védelmére a redőnyt leeresztettük vagy becsuktuk a spalettát, rácsokat, illetve gondosan behordtuk a kerti bútorokat, téli hideget nem bíró évelő növényeket, szerszámokat és gépeket. 

Ennek ellenére egy sor teendőnk akad tavasszal, aminek elvégzésével garantáltan jól telhet a 2021-es nyaralási szezon! 

Bővebben ...

Miért fontos, hogy építész ellenőrizze a munkát?

Amikor nem szakemberként tervezzük meg új otthonunkat, leginkább a fantáziánk, a kreativitásunk és az anyagi lehetőségeink szabnak határt annak, hogy milyen házat álmodunk meg magunknak. Az így született tervek nagyon fontosak, hiszen egy jó szakember számára megfelelő kiindulási alapot szolgáltatnak arra, hogy az elképzeléseink valósággá váljanak, szigorú szakmai szempontokat is szem előtt tartva. 

Bővebben ...

Megéri a hőszivattyús fűtést választani?

Az energiatakarékos hűtő-fűtő berendezések beépítése a rezsi csökkentés egyik legjobb módja. A hőszivattyú takarékos és biztonságos megoldás családi házunk üzemeltetésére. A hagyományos gáz, fa, villany, szén és olaj fűtés helyett, környezetbarát eszközzel tudjuk biztosítani az épület fűtését és hűtését egyaránt. Napjainkban a különböző technológiájuk rendszerek összekötése is megoldott, így lehetőségünk van a napelemek által termelt villamosenergiával üzemeltetni a hőszivattyút, mely a melegvíz és a fűtés-hűtés ellátás oldja meg családi házunkban.

Bővebben ...

A Gépi Vakolás webhely cookie-kat alkalmaz. Részletek >