A gépi vakolás során használt anyagok kulcsfontosságúak a sikeres vakolási folyamat elérésében. Ezek közé tartozik a könnyített gipszvakolat, a szárítóvakolat, és a cementvakolat. Mindegyik anyagnak sajátos összetétele, tulajdonságai, alkalmazási módjai és előnyei vannak, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű vakolás kivitelezését. Ebben a bejegyzésben alaposan megvizsgáljuk ezeket az anyagokat.


Ősszel elérkezik a változások és megújulás ideje, nem csak a természetben, hanem otthonunk körül is. Az enyhe időjárás és a csodálatos őszi színek kísérőjeként ideális lehetőség nyílik a ház körüli felújítási munkák elvégzésére. Ezek a munkálatok nemcsak esztétikailag javítják otthonunk megjelenését, hanem hozzájárulnak a kényelemhez, energiahatékonysághoz és érték megőrzéséhez is.


Engedd szabadon a képzeletedet, és álmodd meg a saját otthonodat, amelyet teljes mértékben a saját elképzeléseid szerint alakíthatsz ki. Az új lakásod vagy házad talán nem tökéletes a megvásárlás pillanatában, de pont ez a varázsa a felújítandó ingatlanoknak. Ebben a blogbejegyzésben mélyebben megvizsgáljuk, miért érdemes belevágni egy egyedi ingatlan kialakításábaEgyesek úgy vélik, hogy könnyebb és nyugodtabb a családi házban élők élete, hiszen nincsenek közvetlen szomszédaik, és másoktól függetlenül élhetik életüket. Mások szerint azonban jóval kényelmesebb, ha lakásban élünk. A döntéshez számtalan szempontot kell figyelembe venni. Blog cikkünkben ezeket igyekeztünk felsorakoztatni.


Azt hiheted, ha már megkötötted a lakásbiztosítást, hátra dőlhetsz, mindentől védve vagy. Ezzel szemben valójában csak akkor érvényes a lakásbiztosítások nyújtotta védelem, ha figyelsz arra, hogy az előírások szerint mindent megtegyél a lehetséges káresemények ellen védekezve. Vegyük sorra, mikre kell ügyelned a hideg időszak beálltával, hogy megelőzd a bajt! 


Az egyre emelkedő energiaárak mellett nem elhanyagolható kérdés a fűtéskorszerűsítés: mennyit lehet vele spórolni az energiaárakon? Mire lehet használni, és hogyan érdemes eszközölni, hogy tényleg hatásos legyen? Ezúttal a házszigetelés témáját járjuk körbe, minél pontosabb segítséget nyújtva neked, mielőtt belevágsz a nagy projektbe! 


Bármelyik otthonban megjelenhet a penész. Amellett, hogy a lakás berendezését, burkolatait ellepi, tönkre teheti a szeretett dísz- és használati tárgyakat, megbetegítheti a lakókat. A penész ellen kétféle módon lehetséges felvenni a harcot: megelőzéssel és módszeres kezeléssel. Mutatjuk, mi mindenre érdemes ügyelned! 


Szerencsére úgy tűnik, sikeresen legyűrtük a koronavírus jelentette veszélyt. Ennek ellenére számos másik vírus – például az influenza – ugyanúgy fenyegeti az egészségünket. Sokféle fertőtlenítő eljárás létezik, de az ózonos fertőtlenítés az egyik legbiztosabb. A modern technológia alkalmazásával nem marad fertőtlenítetlen pont az otthonodban. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mit érdemes tudni az ózonos fertőtlenítésről. 


Az elszállt ingatlan áraknak köszönhetően egyre többen veszik az irányt a vidéki városok, falvak felé. A távolság már nem akadály, ha jó áron juthatunk hozzá egy mese házikóhoz, legyen szó állandó lakhatásról, vagy nyaralóról. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a vályog parasztházak, egy felújítást követően pedig igazán egyedi és értékálló ház tulajdonosai leszünk. Cikkünk segít, hogy mire figyelj oda, ha te is egy ilyen projektre vállalkozol!