Egyesek úgy vélik, hogy könnyebb és nyugodtabb a családi házban élők élete, hiszen nincsenek közvetlen szomszédaik, és másoktól függetlenül élhetik életüket. Mások szerint azonban jóval kényelmesebb, ha lakásban élünk. A döntéshez számtalan szempontot kell figyelembe venni. Blog cikkünkben ezeket igyekeztünk felsorakoztatni.


Azt hiheted, ha már megkötötted a lakásbiztosítást, hátra dőlhetsz, mindentől védve vagy. Ezzel szemben valójában csak akkor érvényes a lakásbiztosítások nyújtotta védelem, ha figyelsz arra, hogy az előírások szerint mindent megtegyél a lehetséges káresemények ellen védekezve. Vegyük sorra, mikre kell ügyelned a hideg időszak beálltával, hogy megelőzd a bajt! 


Az egyre emelkedő energiaárak mellett nem elhanyagolható kérdés a fűtéskorszerűsítés: mennyit lehet vele spórolni az energiaárakon? Mire lehet használni, és hogyan érdemes eszközölni, hogy tényleg hatásos legyen? Ezúttal a házszigetelés témáját járjuk körbe, minél pontosabb segítséget nyújtva neked, mielőtt belevágsz a nagy projektbe! 


Bármelyik otthonban megjelenhet a penész. Amellett, hogy a lakás berendezését, burkolatait ellepi, tönkre teheti a szeretett dísz- és használati tárgyakat, megbetegítheti a lakókat. A penész ellen kétféle módon lehetséges felvenni a harcot: megelőzéssel és módszeres kezeléssel. Mutatjuk, mi mindenre érdemes ügyelned! 


Szerencsére úgy tűnik, sikeresen legyűrtük a koronavírus jelentette veszélyt. Ennek ellenére számos másik vírus – például az influenza – ugyanúgy fenyegeti az egészségünket. Sokféle fertőtlenítő eljárás létezik, de az ózonos fertőtlenítés az egyik legbiztosabb. A modern technológia alkalmazásával nem marad fertőtlenítetlen pont az otthonodban. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mit érdemes tudni az ózonos fertőtlenítésről. 


Az elszállt ingatlan áraknak köszönhetően egyre többen veszik az irányt a vidéki városok, falvak felé. A távolság már nem akadály, ha jó áron juthatunk hozzá egy mese házikóhoz, legyen szó állandó lakhatásról, vagy nyaralóról. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a vályog parasztházak, egy felújítást követően pedig igazán egyedi és értékálló ház tulajdonosai leszünk. Cikkünk segít, hogy mire figyelj oda, ha te is egy ilyen projektre vállalkozol!


A felújítást követően jön az igazán izgalmas rész! Az otthonod dekorációs elemei, a színek, a tárgyak sokat elárulnak rólad, a családodról és a kreativitásodról is. A lenyűgöző és harmonikus összképet nem csak szakember tudja megteremteni és nem szükséges extrém módon kiköltekezned sem. Hoztunk pár tippet, hogy mivel dobhatod fel ízlésesen, mégis különleges módon lakásodat! 


Elég körbenézni a világban, hogy lássuk: ma már nincs szezonja az építkezéseknek. Egyre több kivitelező építkezik télen is, ami a modern eszközöknek és alapanyagoknak köszönhetően messze nem lehetetlen vállalkozás. Vannak azonban törvényszerűségek, amelyeket szem előtt kell tartani, főleg, ha saját magad szervezed például az otthonod építését. Lássuk őket! 


Lezajlott az ünnepi nyüzsgés, a vendégsereg jó eséllyel már tiszteletét tette, megtörtént a visszaállás az iskolába, munkahelyre. Ideje, hogy újra fontolóra vedd, mi volna az optimális a fűtési szezon hátralévő részében! Ne fizess feleslegesen, pláne ne úgy, hogy az egészségedre ártson a túlzott meleg.