Hírek 3/7

Ha tavasz, akkor elérkezett az idő, hogy áttekintsük, milyen nyomott hagyott a tél szeretett nyaralónkon. Kevéssé kell aggódnunk, ha a nyaraló lezárásánál ügyeltünk a részletekre: elzártuk a vizet, lekapcsoltuk az áramot és a gázt csak takarékra véve hagytuk meg. Az ablakok védelmére a redőnyt leeresztettük vagy becsuktuk a spalettát, rácsokat, illetve gondosan behordtuk a kerti bútorokat, téli hideget nem bíró évelő növényeket, szerszámokat és gépeket. 

Ennek ellenére egy sor teendőnk akad tavasszal, aminek elvégzésével garantáltan jól telhet a 2021-es nyaralási szezon! 


Amikor nem szakemberként tervezzük meg új otthonunkat, leginkább a fantáziánk, a kreativitásunk és az anyagi lehetőségeink szabnak határt annak, hogy milyen házat álmodunk meg magunknak. Az így született tervek nagyon fontosak, hiszen egy jó szakember számára megfelelő kiindulási alapot szolgáltatnak arra, hogy az elképzeléseink valósággá váljanak, szigorú szakmai szempontokat is szem előtt tartva. 


Az energiatakarékos hűtő-fűtő berendezések beépítése a rezsi csökkentés egyik legjobb módja. A hőszivattyú takarékos és biztonságos megoldás családi házunk üzemeltetésére. A hagyományos gáz, fa, villany, szén és olaj fűtés helyett, környezetbarát eszközzel tudjuk biztosítani az épület fűtését és hűtését egyaránt. Napjainkban a különböző technológiájuk rendszerek összekötése is megoldott, így lehetőségünk van a napelemek által termelt villamosenergiával üzemeltetni a hőszivattyút, mely a melegvíz és a fűtés-hűtés ellátás oldja meg családi házunkban.


A lakáspiacon a tavalyi évben régen látott mélyrepülést figyelhettünk meg, aminek hátterében többek között a koronavírus-járvány és az akkor érvényben lévő 27%-os áfakulcs állhatott. 2021-től ismét visszaállt az 5%-os lakásáfa, ami felpezsdítheti az ingatlanpiacot. Fontos kérdés, hogy mire vonatkozik és mi képez kivételt a kedvezmény alól?


Senki számára nem jelent újdonságot, hogy az építkezések és átépítések során több fontos jogszabálynak is meg kell felelni, amelyek többek között az új épületek energiahatékonyságára is kitérnek. Ezen a téren 2021-ben is történtek változások, amiket semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni a munkálatok során!


Amikor átlépünk egy új év küszöbén, szinte mindannyian átgondoljuk, hogy mit szeretnénk elérni az előttünk álló esztendőben, és számvetést készítünk arról is, mit teszünk majd másképp, mint eddig. Úgy is mondhatnánk, hogy a január-február sokunk számára telik a gondolatok rendezgetésével – mi pedig arra biztatunk, hogy a környezetedben is tegyél rendet, azt is elmondjuk, miért! 


A koronavírus sokak életét változtatta meg rövid idő alatt. A családok egy része elkezdte átgondolni a jelenlegi életvitelét, hiszen a mostani válság rendkívüli eseményei több ember munkáját veszélyezteti, illetve felveti a kérdést arról, hogy ha bizonyos szolgáltatások nem elérhetőek számukra, hogyan élik majd mindennapjaikat jelenlegi otthonukban.


A kormány által bejelentett lakás-felújítási támogatás részletei most már egyértelművé váltak, hiszen 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet 2021.01.01-től érvénybe lép. A program keretében többek között  az ingatlan külső vagy belső szigetelése is helyet kapott. 


A lakás, ház felújítás megkezdése előtt, szemeink előtt lebeg a végcél, azonban ennek eléréséhez sok tervezés, és néha előre nem látható problémák is hozzájárulnak. 

Miután eldöntöttük, hogy milyen változtatásokat szeretnénk lakóhelyünkön elvégezni, gondoljuk végig, hogy milyen mesteremberek szükségesek a teendők elvégzéséhez, majd lássunk hozzá az árajánlatok bekéréséhez.