Inspiráció otthonod dekorálásához

A felújítást követően jön az igazán izgalmas rész! Az otthonod dekorációs elemei, a színek, a tárgyak sokat elárulnak rólad, a családodról és a kreativitásodról is. A lenyűgöző és harmonikus összképet nem csak szakember tudja megteremteni és nem szükséges extrém módon kiköltekezned sem. Hoztunk pár tippet, hogy mivel dobhatod fel ízlésesen, mégis különleges módon lakásodat! 

Képek - felejtsd el a tökéletes harmóniát!

A képek jól tükrözik érdeklődési körödet és csupa olyan dologgal veheted magad körül, amit igazán szeretsz. A festmények, poszterek jól bevált dekorációs tárgyak a lakás bármely szegletében. De amilyen egyszerűnek tűnik, sok fejtörést okoz, hogy mitől lehet mégis kicsit extrémebb a képek elhelyezése. 

A válasz egyszerű: ne gondolkozz rajta sokat! A káosznak csodás összhatása lehet, ráadásul most divat is ez a stílusos enteriőr. Keverd a az alkotásokat bátran, használj különböző méreteket és kereteket! Sőt, kedvenc idézeteid is helyet kaphatnak a falon! 

Öntapadós tapéta - az örök klasszikus mindig jó választás!

Nagyon régóta használjuk az öntapadós tapétát dekorációs célokra. Ki ne emlékezne a letapétázott előszoba szekrényekre a panel lakásokban? A jó hír, hogy ezek a tekercsek mindig képesek megújulni és hihetetlenül gyorsan alkalmazkodnak a trendekhez. Felhelyezésük gyerekjáték, egy kis odafigyeléssel tökéletesen kivitelezhető. Meguntad a mintát? Nem kell hónapokat várnod a szakemberre, önállóan, kedved szerint dekorálhatod vele lakásodat!

A színes, mintás tapéták jobban mutatnak kisebb felületeken, ne ess túlzásba, ha csak nem ez a cél! A rusztikus fa minta jól mutathat az elektromos kandalló mögött 1-2 csíkban, de ízléstelen, ha az egész szobát kitapétázzuk vele. Néha tényleg csak 1-1 csík is nagyon egyedi összhatást kelt! Tapétázd bátran régi vagy megunt bútoraidat is! 

Zuzmó - növényt a falra is! 

Valami igazán különleges dekorációt keresel? Az izlandi zuzmó segít otthonodat természetes és különleges módon feldobni! A zuzmó kiemelkedik a falból, puha tapintású és teljesen gondozásmentesek. Zöld és színes verzióban is kapható, de egy biztos: kiemelkedően szemet gyönyörködtető hatása van! 

Otthonunkba igazi erdei hangulatot és illatot hoz ez a növény. Fényigényük nincs, tehát bármilyen sötét helyiségbe jó választás lehet. Tartós és környezetbarát megoldás otthonodba, irodádba is. Nézz szét az izlandizuzmofal.hu oldalon, ha kedvet kaptál hozzá!