Hírek 2/8

Bármelyik otthonban megjelenhet a penész. Amellett, hogy a lakás berendezését, burkolatait ellepi, tönkre teheti a szeretett dísz- és használati tárgyakat, megbetegítheti a lakókat. A penész ellen kétféle módon lehetséges felvenni a harcot: megelőzéssel és módszeres kezeléssel. Mutatjuk, mi mindenre érdemes ügyelned! 


Szerencsére úgy tűnik, sikeresen legyűrtük a koronavírus jelentette veszélyt. Ennek ellenére számos másik vírus – például az influenza – ugyanúgy fenyegeti az egészségünket. Sokféle fertőtlenítő eljárás létezik, de az ózonos fertőtlenítés az egyik legbiztosabb. A modern technológia alkalmazásával nem marad fertőtlenítetlen pont az otthonodban. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mit érdemes tudni az ózonos fertőtlenítésről. 


Az elszállt ingatlan áraknak köszönhetően egyre többen veszik az irányt a vidéki városok, falvak felé. A távolság már nem akadály, ha jó áron juthatunk hozzá egy mese házikóhoz, legyen szó állandó lakhatásról, vagy nyaralóról. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a vályog parasztházak, egy felújítást követően pedig igazán egyedi és értékálló ház tulajdonosai leszünk. Cikkünk segít, hogy mire figyelj oda, ha te is egy ilyen projektre vállalkozol!


A felújítást követően jön az igazán izgalmas rész! Az otthonod dekorációs elemei, a színek, a tárgyak sokat elárulnak rólad, a családodról és a kreativitásodról is. A lenyűgöző és harmonikus összképet nem csak szakember tudja megteremteni és nem szükséges extrém módon kiköltekezned sem. Hoztunk pár tippet, hogy mivel dobhatod fel ízlésesen, mégis különleges módon lakásodat! 


Elég körbenézni a világban, hogy lássuk: ma már nincs szezonja az építkezéseknek. Egyre több kivitelező építkezik télen is, ami a modern eszközöknek és alapanyagoknak köszönhetően messze nem lehetetlen vállalkozás. Vannak azonban törvényszerűségek, amelyeket szem előtt kell tartani, főleg, ha saját magad szervezed például az otthonod építését. Lássuk őket! 


Lezajlott az ünnepi nyüzsgés, a vendégsereg jó eséllyel már tiszteletét tette, megtörtént a visszaállás az iskolába, munkahelyre. Ideje, hogy újra fontolóra vedd, mi volna az optimális a fűtési szezon hátralévő részében! Ne fizess feleslegesen, pláne ne úgy, hogy az egészségedre ártson a túlzott meleg.


Lakásunk, házunk hangulata sok mindenen múlik: a burkolatok, textíliák, világítás, és a színek is befolyásolják az összhatást. A falak színének megválasztását éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, és megtervezni. Cikkünk segít a döntésben!


Szeretjük a jól bevált, hagyományos technikákat, így a „könnyűszerkezetes” szó még a mai napig is bizalmatlanságot ébreszt sokakban. De vannak ennek alapja? Mit értünk pontosan a könnyűszerkezetes épület alatt? Ítélkezés helyett járjuk körbe a témát, nézzük meg a típusokat, és beszéljünk ezek előnyeiről-hátrányairól! 


„Semmit”. Gondolják sokan elsőre. De a megváltozott helyzethez alkalmazkodnunk kell, ha tetszik, ha nem. Bűnbak keresés helyett nézzük, mit tehetünk, hogy kíméljük a pénztárcánkat! Van csodafegyver, vagy csak a józan ész segít?


Egy légkondicionáló kellemesen hűs napokat teremt otthonunkban, megfelelő gondoskodás mellett sokáig élvezhetjük előnyeit. Ma már nem számít luxuscikknek, alapvető háztartási, vagy irodai kellék lett. A forró nyári napok beköszöntével sokan ugranak bele a klíma vásárlásba, akár meggondolatlanul is. Cikkünk segít a helyes döntés meghozásában!