Hírek 2/7

A felújítást követően jön az igazán izgalmas rész! Az otthonod dekorációs elemei, a színek, a tárgyak sokat elárulnak rólad, a családodról és a kreativitásodról is. A lenyűgöző és harmonikus összképet nem csak szakember tudja megteremteni és nem szükséges extrém módon kiköltekezned sem. Hoztunk pár tippet, hogy mivel dobhatod fel ízlésesen, mégis különleges módon lakásodat! 


Elég körbenézni a világban, hogy lássuk: ma már nincs szezonja az építkezéseknek. Egyre több kivitelező építkezik télen is, ami a modern eszközöknek és alapanyagoknak köszönhetően messze nem lehetetlen vállalkozás. Vannak azonban törvényszerűségek, amelyeket szem előtt kell tartani, főleg, ha saját magad szervezed például az otthonod építését. Lássuk őket! 


Lezajlott az ünnepi nyüzsgés, a vendégsereg jó eséllyel már tiszteletét tette, megtörtént a visszaállás az iskolába, munkahelyre. Ideje, hogy újra fontolóra vedd, mi volna az optimális a fűtési szezon hátralévő részében! Ne fizess feleslegesen, pláne ne úgy, hogy az egészségedre ártson a túlzott meleg.


Lakásunk, házunk hangulata sok mindenen múlik: a burkolatok, textíliák, világítás, és a színek is befolyásolják az összhatást. A falak színének megválasztását éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, és megtervezni. Cikkünk segít a döntésben!


Szeretjük a jól bevált, hagyományos technikákat, így a „könnyűszerkezetes” szó még a mai napig is bizalmatlanságot ébreszt sokakban. De vannak ennek alapja? Mit értünk pontosan a könnyűszerkezetes épület alatt? Ítélkezés helyett járjuk körbe a témát, nézzük meg a típusokat, és beszéljünk ezek előnyeiről-hátrányairól! 


„Semmit”. Gondolják sokan elsőre. De a megváltozott helyzethez alkalmazkodnunk kell, ha tetszik, ha nem. Bűnbak keresés helyett nézzük, mit tehetünk, hogy kíméljük a pénztárcánkat! Van csodafegyver, vagy csak a józan ész segít?


Egy légkondicionáló kellemesen hűs napokat teremt otthonunkban, megfelelő gondoskodás mellett sokáig élvezhetjük előnyeit. Ma már nem számít luxuscikknek, alapvető háztartási, vagy irodai kellék lett. A forró nyári napok beköszöntével sokan ugranak bele a klíma vásárlásba, akár meggondolatlanul is. Cikkünk segít a helyes döntés meghozásában!


Ki az, aki nem álmodozik néha egy vízparti otthonról, vagy nyaralóról? Valljuk be, mindannyian eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen jó lehet egy tó, vagy folyó partján élni, és minden este innen csodálni a naplementét! Álom, vagy élhető mindennapok? Nézzük, miért jó – és miért kevésbé – ez az életforma!


Szinte mindannyiunk bakancslistáján szerepel, hogy saját nyaralót szeretnénk vásárolni. Ahhoz azonban, hogy a számunkra megfelelő nyaralót válasszunk, egy sor szempontot figyelembe kell vennünk. Az ár ugyan fontos, de egy sor másik kritériumnak is meg kell felelnie a választott szezonális otthonunknak. Vegyük sorra, miken érdemes elgondolkodnod!


Ameddig bele nem vágunk egy új családiház megépítésébe, könnyen azt gondolhatjuk, az egész folyamat csak annyiból áll, hogy álmaink otthonát megterveztetjük, kiválasztjuk a vállalkozót, aki azt hamar felhúzza, majd egy vidám családi-baráti egésznapos program keretében beköltözünk, és felavatjuk az épületet. Ezek is egy-egy lépést jelentenek a folyamatban, azonban ennél jóval összetettebb projekt egy családiház építése.