Hírek 1/8

Ha az otthonod belső terének átalakításáról van szó, a megfelelő vakolástechnika kiválasztása mindent megváltoztathat. A vakolás nemcsak esztétikailag dobja fel a tereket, hanem javítja a falak és a mennyezet tartósságát, szigetelését is. Otthontulajdonosként elengedhetetlen, hogy ismerd a különböző vakolási technikákat, és tudd, hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Ebben az útmutatóban áttekintjük a különböző vakolási technikákat, hogy segítsünk megalapozott döntést hozni, - akár felújításról, akár új otthonról van szó!


A tavasz sokak számára a tavaszi nagytakarítás mellett, otthonuk frissítésének, felújításának ideális időpontja. Ahogy a hosszú, hideg téli hónapok után minden életre kel kint a szabadban, úgy vágyunk arra, hogy otthonunkat is megújítsuk. A felújítási projektek során azonban gyakran felmerül a kérdés: mivel is kezdjünk? A válasz sok esetben a gépi vakolás lehet, amely megalapozza a tavaszi otthonfelújítás sikerét. 


Hallottál már a legújabb Napenergia Plusz Programról? 2023. december 4-én este hivatalosan bejelentették a pályázati felhívást, ezzel egy újabb lehetőséget kínálva Magyarországon a napenergia hasznosítására. A programban való részvételre január 15-én indult az előregisztráció, és 75,8 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre azoknak, akik saját lakóingatlannal rendelkeznek. Olvass tovább, és tudj meg mindent a napelem előnyeiről, valamint a programról!


Az építőipar egy dinamikus ágazat, amely évszakonként változó kihívásokkal szembesül. Télen a hideg és a hó megjelenése számos változást hoz az iparágban. Ebben a blogbejegyzésben arról lesz szó, hogy mi történik télen az építőiparban, és hogyan kezelik az ebben az időszakban felmerülő kihívásokat.


A gépi vakolás során használt anyagok kulcsfontosságúak a sikeres vakolási folyamat elérésében. Ezek közé tartozik a könnyített gipszvakolat, a szárítóvakolat, és a cementvakolat. Mindegyik anyagnak sajátos összetétele, tulajdonságai, alkalmazási módjai és előnyei vannak, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű vakolás kivitelezését. Ebben a bejegyzésben alaposan megvizsgáljuk ezeket az anyagokat.


Ősszel elérkezik a változások és megújulás ideje, nem csak a természetben, hanem otthonunk körül is. Az enyhe időjárás és a csodálatos őszi színek kísérőjeként ideális lehetőség nyílik a ház körüli felújítási munkák elvégzésére. Ezek a munkálatok nemcsak esztétikailag javítják otthonunk megjelenését, hanem hozzájárulnak a kényelemhez, energiahatékonysághoz és érték megőrzéséhez is.


Engedd szabadon a képzeletedet, és álmodd meg a saját otthonodat, amelyet teljes mértékben a saját elképzeléseid szerint alakíthatsz ki. Az új lakásod vagy házad talán nem tökéletes a megvásárlás pillanatában, de pont ez a varázsa a felújítandó ingatlanoknak. Ebben a blogbejegyzésben mélyebben megvizsgáljuk, miért érdemes belevágni egy egyedi ingatlan kialakításábaEgyesek úgy vélik, hogy könnyebb és nyugodtabb a családi házban élők élete, hiszen nincsenek közvetlen szomszédaik, és másoktól függetlenül élhetik életüket. Mások szerint azonban jóval kényelmesebb, ha lakásban élünk. A döntéshez számtalan szempontot kell figyelembe venni. Blog cikkünkben ezeket igyekeztünk felsorakoztatni.


Azt hiheted, ha már megkötötted a lakásbiztosítást, hátra dőlhetsz, mindentől védve vagy. Ezzel szemben valójában csak akkor érvényes a lakásbiztosítások nyújtotta védelem, ha figyelsz arra, hogy az előírások szerint mindent megtegyél a lehetséges káresemények ellen védekezve. Vegyük sorra, mikre kell ügyelned a hideg időszak beálltával, hogy megelőzd a bajt!