Hírek 4/7

Miért kövess el mindent, hogy családi házad tetejére minél előbb napelem kerüljön? Mert korlátlan energiát biztosít, zöldül tőle az otthonod, növeli az ingatlanod értékét, energiafüggetlenné válhatsz. És persze azért is, mert hamarosan kötelezővé válik. 
A tetőnek, ami a házunkat fedi, több fontos funkciója van azon túl, hogy teljessé tegye az összképet, hiszen megvéd bennünket az időjárás viszontagságaitól - a tűző naptól, a szakadó esőtől vagy épp a metsző széltől -, védelmet nyújt a hőmérséklet változással szemben is. 


Az idei évben a családi otthonteremtési kedvezmény, ismertebb nevén CSOK kedvezmények mellett az adó-visszatérítési támogatás, a többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása is igénybe vehető. Január 1-től az adó-visszatérítési támogatásban azok a családok részesülhetnek, akivel a hitelintézet erre támogatási szerződést köt. A kérelmet így a hitelintézethez kell benyújtani, aki ezt 60 napon belül elbírálják. De vajon milyen feltételek mellett vehető  igénybe ez a kedvezmény? 


Az, hogy az otthonunkba lépve milyen illat fogad, jóval több dolgot meghatároz, mint elsőre gondolnánk. A lakásunk illata befolyásolja például, hogy hogy érezzük magunkat a négy fal között, de a teljesítőképességünkre, stressz-szintünkre is hatással lehet, arról nem is beszélve, hogy a hozzánk érkező vendégek számára is fontos üzenetet közvetít. Minden éremnek két oldala van, így az egy- és a többszintes házakról is lehet jót, kevésbé jót mondani. Az biztos, hogy mielőtt elköteleznénk magunkat az egyik vagy a másik mellett, érdemes alaposan megfontolni a döntésünket - posztunkkal ebben próbálunk segítséget nyújtani. 


A lakásfelújítás vagy - vásárlás egyik legörömtelibb része a stílus kialakítása és az otthonos hangulat megteremtése. Ebben nagyon fontos a padlózat szerepe is, mind az alapanyagot, mind a kiválasztott színt illetően. Segítünk a választásban, hiszen nem mindig könnyű eligazodni a lehetőségek útvesztőjében.


Most, hogy a legjobb, amit saját egészségünk és mások megóvása érdekében tehetünk, az, hogy otthon maradunk, hatalmas könnyebbséget jelent, ha van legalább egy kis erkélyünk vagy teraszunk, netán kertünk, ahová kimehetünk levegőzni, és a szabad levegőn tölteni az időnket.