Hírek 4/7

A tetőnek, ami a házunkat fedi, több fontos funkciója van azon túl, hogy teljessé tegye az összképet, hiszen megvéd bennünket az időjárás viszontagságaitól - a tűző naptól, a szakadó esőtől vagy épp a metsző széltől -, védelmet nyújt a hőmérséklet változással szemben is. 


Az idei évben a családi otthonteremtési kedvezmény, ismertebb nevén CSOK kedvezmények mellett az adó-visszatérítési támogatás, a többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása is igénybe vehető. Január 1-től az adó-visszatérítési támogatásban azok a családok részesülhetnek, akivel a hitelintézet erre támogatási szerződést köt. A kérelmet így a hitelintézethez kell benyújtani, aki ezt 60 napon belül elbírálják. De vajon milyen feltételek mellett vehető  igénybe ez a kedvezmény? 


Az, hogy az otthonunkba lépve milyen illat fogad, jóval több dolgot meghatároz, mint elsőre gondolnánk. A lakásunk illata befolyásolja például, hogy hogy érezzük magunkat a négy fal között, de a teljesítőképességünkre, stressz-szintünkre is hatással lehet, arról nem is beszélve, hogy a hozzánk érkező vendégek számára is fontos üzenetet közvetít. Minden éremnek két oldala van, így az egy- és a többszintes házakról is lehet jót, kevésbé jót mondani. Az biztos, hogy mielőtt elköteleznénk magunkat az egyik vagy a másik mellett, érdemes alaposan megfontolni a döntésünket - posztunkkal ebben próbálunk segítséget nyújtani. 


A lakásfelújítás vagy - vásárlás egyik legörömtelibb része a stílus kialakítása és az otthonos hangulat megteremtése. Ebben nagyon fontos a padlózat szerepe is, mind az alapanyagot, mind a kiválasztott színt illetően. Segítünk a választásban, hiszen nem mindig könnyű eligazodni a lehetőségek útvesztőjében.


Most, hogy a legjobb, amit saját egészségünk és mások megóvása érdekében tehetünk, az, hogy otthon maradunk, hatalmas könnyebbséget jelent, ha van legalább egy kis erkélyünk vagy teraszunk, netán kertünk, ahová kimehetünk levegőzni, és a szabad levegőn tölteni az időnket.


Bár a gyermekbútorok igen széles skálájából választhatunk, nehéz megtalálni azokat a darabokat, amelyek valóban ideálisak a kicsik számára. Ha a család kisebb tagjainak szobáját szeretnénk berendezni, a bútorok színe, mérete és formája mellett érdemes megvizsgálni azt is, mennyi ideig használják majd az adott terméket. A hosszabb távra vásárolt bútorokra nagyobb összegeket áldozhatunk, a csupán 1-2 évre szóló darabok esetében viszont tökéletesen megfelel az átlagos minőség is.


Az új évszak érkezésével mindannyiunkban felébred a vágy, hogy otthonunkba is tavaszi hangulatot varázsoljunk, nem beszélve a Húsvétról, amikor barkával, kisnyuszikkal és hímes tojásokkal színesítjük a környezetünket. Sokan vannak azonban azok, akik allergiával küzdenek, és akiknek a szemet gyönyörködtető dekorációs elemek komoly problémákat okoznak.


A napsugarak kicsalogatják a gyerekeket és a felnőtteket a szabadba, s ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a házunkhoz kert is tartozik, érdemes kihasználnunk a karnyújtásnyira lévő zöld nyújtotta lehetőségeket. Arra azonban, hogy a kert valóban gyerekbarát legyen, mindenképpen oda kell figyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy a család legkisebb tagjai biztonságban legyenek odakint.