Így juthatsz az álmaid nyaralójához!

Szinte mindannyiunk bakancslistáján szerepel, hogy saját nyaralót szeretnénk vásárolni. Ahhoz azonban, hogy a számunkra megfelelő nyaralót válasszunk, egy sor szempontot figyelembe kell vennünk. Az ár ugyan fontos, de egy sor másik kritériumnak is meg kell felelnie a választott szezonális otthonunknak. Vegyük sorra, miken érdemes elgondolkodnod!

Vízpart, zsákfalu vagy hegyvidék – te hol kapcsolódsz ki?

A legfontosabb kérdés, hogy álmainkban milyen vidéken látjuk magunkat – egy folyó- vagy tóparton, saját stégen, egy ország mélyi kis vályogház verandáján, vagy pazar kilátással a vidékre a háló ablakunkból. Attól függően, hogy mennyire népszerű nyaralóövezetet szemelünk ki, tudhatjuk, milyen költségekkel számolhatunk.

Ha még nem egyértelmű, milyen kikapcsolódásra vágysz, érdemes valamennyit kipróbálnod, hogy megtapasztald, mennyire zajos, zsizsgő, vagy pont, hogy elhagyatott, magányos, esetleg unalmas az internetes böngészés során kiszemelt vidék, mennyire érzed magad komfortosan leendő második számú otthonod környékén. Emellett az is fontos, hogy mi az, ami feltölt, napfürdőzés a kertben, pancsolás vagy egy jó hosszú kirándulás?

Válassz olyan ingatlant, ahol a te igényeidnek megfelelően kapcsolódhatsz ki!

Mennyit fogod használni a nyaralót?

Nem mindegy, hogy csak egy sátor helyett keresel kényelmesebb alváslehetőséget, vagy ténylegesen második otthont szeretnél magadnak a nyaralód képében. Néha egy-egy hétvégére leutazol, vagy tavasztól őszig leköltözöl majd – és onnan szeretnél dolgozni, az ottani háztartást fenntartani. Az is fontos kérdés, hogy egymagad, esetleg a pároddal kettesben használnád a nyaralót, vagy baráti, nagycsaládi társasággal – ugyanabban a kis házikóban nem férnétek el.

Tartsd szem előtt, mire és hogyan használod majd vásárlás után!

Kulcsra kész vagy felújítandó?

Az ár, mint oly sok esetben az egyik legfontosabb kérdés egy nyaraló vásárlásakor is. Bár kényelmesebbnek tűnhet egy kulcsra kész apartmant választanod, az sokszor nagyobb kompromisszumot – és jóval nagyobb anyagi terhet – jelent, mintha egy felújításra szoruló mellé tennéd le a voksod. A felújítandó ingatlanok előnye, hogy olcsóbbak, és a saját ízlésed szerint alakíthatod, formálhatod őket. Attól sem kell félned, hogy kimaradsz a szezonból, ha ezt a lehetőséged választod, hiszen ma már pár hét alatt kivitelezhető egy felújítás, csak a jó csapatokat kell megtalálnod hozzá.

A gyors aljzatbetonozás, szigetelés, esetleg napelem felhelyezése. A gépi vakolás, mint lehetséges felújítási módszer, amely a modern gépparknak és szakértő kivitelezőknek köszönhetően jóval gyorsabb, szebb munkát tesz lehetővé, így hamar juthatsz szép, igényeidnek megfelelő burkolatokhoz, felületekhez.

Fontold meg a felújítást, főleg, ha egyedi, téged jellemző nyaralóra vágysz!