Hírek 5/7

Bár a gyermekbútorok igen széles skálájából választhatunk, nehéz megtalálni azokat a darabokat, amelyek valóban ideálisak a kicsik számára. Ha a család kisebb tagjainak szobáját szeretnénk berendezni, a bútorok színe, mérete és formája mellett érdemes megvizsgálni azt is, mennyi ideig használják majd az adott terméket. A hosszabb távra vásárolt bútorokra nagyobb összegeket áldozhatunk, a csupán 1-2 évre szóló darabok esetében viszont tökéletesen megfelel az átlagos minőség is.


Az új évszak érkezésével mindannyiunkban felébred a vágy, hogy otthonunkba is tavaszi hangulatot varázsoljunk, nem beszélve a Húsvétról, amikor barkával, kisnyuszikkal és hímes tojásokkal színesítjük a környezetünket. Sokan vannak azonban azok, akik allergiával küzdenek, és akiknek a szemet gyönyörködtető dekorációs elemek komoly problémákat okoznak.


A napsugarak kicsalogatják a gyerekeket és a felnőtteket a szabadba, s ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a házunkhoz kert is tartozik, érdemes kihasználnunk a karnyújtásnyira lévő zöld nyújtotta lehetőségeket. Arra azonban, hogy a kert valóban gyerekbarát legyen, mindenképpen oda kell figyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy a család legkisebb tagjai biztonságban legyenek odakint. 


Nem kell ahhoz tapasztalt kertésznek lenni, hogy egy kis konyhakertet gondozzunk, sőt, még kertre sincs feltétlenül szükség hozzá!

A teraszon vagy akár egy napsütötte ablakpárkányon is gondozhatunk fűszernövényeket, amik nem csak a kertészkedés örömével ajándékoznak meg, hanem az ételeket is sokkal ízletesebbé teszik, mint a szárított változatok!A hűvösebb idő beálltával sokak mindennapjait megkeseríti a lakásban itt-ott felbukkanó penész, a rosszabb helyzetben lévők azonban egész évben küzdhetnek a penészgombákkal. Fontos tudni, hogy a penész jóval több szimpla esztétikai problémánál, tartós jelenléte ugyanis az egészségre is káros lehet.


A zsúfolt hétköznapokban gyakran eleged lehet a nagyvárosi rohanásból, és úgy érezheted, nincs szükséged semmi másra, csak arra, hogy a város zajától távol végre megpihenj egy kicsit. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen ha kiszakadsz a megszokott környezetből és a feszített tempóból, az mindenképpen pozitívan hat, a nagy kérdés csak az, hogy átmenetileg vagy végérvényesen szeretsz-e bele a nyugodt környezetbe.


Aki egy picit is odafigyelt a fizika órákon, arra minden bizonnyal emlékszik az ott elhangzottakból, hogy a meleg levegő mindig felfelé száll, így joggal merül fel a kérdés a mennyezetfűtéssel kapcsolatban, hogy miként biztosíthat meleget ez a megoldás a lakásokban. Hogy eloszlassuk az ehhez hasonló kétségeket, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mennyezetfűtésről.


Az, hogy milyen színűre festjük a falat, nem csak az adott helyiség hangulatát határozza meg, hanem az ott-tartózkodókra is hatással van. Egészen más egy vibráló vörös vagy egy pasztellkék színű irodában dolgozni, de az sem mindegy, hogy babarózsaszín vagy napsárga hálószobában hajtod-e álomra a fejed. 


Az igazán hangulatos és harmonikus kert sosem a véletlen műve - mindig sok tervezés és szervezés előzi meg a megvalósítást. A legegyszerűbb és legcélravezetőbb az, ha kerttervező szakemberre bízod ezt a feladatot, ám a végeredmény akkor is szemet gyönyörködtető lehet, ha Te vállalkozol erre a feladatra.