Lakásfelújítás előtt áll? Várjon 2021-ig!

A kormány bejelentése alapján várható, hogy jövőre újabb lakástámogatási program kezdődik. Azok számára is megnyílik a lehetőség a nagyobb támogatás elérésére, akik nem új építésű lakást szeretnének vásárolni, hanem a már meglévő épületet bővítenék, esetleg a lakás felújítását, korszerűsítését kezdenék meg. 

Az otthon-felújítási program néven ismertetett bejelentés szerint 2021. január 1-től a már legalább egy gyermeket nevelő családok otthonának felújítási költségének a felét vállalja át az állam, maximum 3 millió forintig. Fontos, hogy nem szükséges a CSOK felvétele az igényléshez. A támogatási forma önfinanszírozású, azaz először ki kell fizetnünk a számlákat, majd utána igényelhetjük vissza az elköltött pénz felét.

Mindenképpen érdemes a jövő évre halasztani tehát a felújításokat, hiszen már a  január 1-e utáni számlákat is be lehet majd nyújtani és ezek felét az állam visszautalja. A program meghirdetése után néhány nappal újabb információk kerültek nyilvánosságra. Arról szóltak a hírek, hogy a nevelt gyermekek életkorához lesz kötve a lakás-felújítási program, maximum 25 éves gyermek nevelése esetén igényelhető, viszont a beteg gyermeket nevelő szülők, akik GYOD támogatást vesznek igénybe, náluk nem lesz életkori megkötés.

Jó hír, hogy nemcsak az anyagköltségeket lehet majd elszámolni, hanem a munkadíjak költségét is. Bármilyen típusú felújítás megoldható az otthonteremtési program terhére, akár fűtéskorszerűsítést, konyha, szoba felújítást, vagy bővítést terveznek a családok.

Habár a részletes szabályozás még nem került nyilvánosságra, azért elég sok pozitív jele van annak, hogy ez a program népszerű lesz a lakosság körében. 

Az otthon-felújítási program indulásával várhatóan jövőre már igen nehéz lesz megfelelő iparost találni, így érdemes még ebben az évben egyeztetni a szakemberekkel, nemcsak az ár, hanem az időpont tekintetében is.

A teljes támogatási palettát figyelembe véve, egy fiatal házaspár számára, akik már vállaltak gyereket, de még szeretnének további babát a családba, a CSOK, az új lakások áfájának 27%-ról, 5%-ra történő csökkentése, az otthon-felújítási program, a babaváró 10 millió forintos támogatása, mind olyan pluszt jelentenek, mellyel már nagyobb eséllyel indíthatják életüket egy saját otthonban.

Amennyiben szeretné jövőre felújítani külső-, belső vakolatát, várjuk mielőbbi megkeresését, amíg még vannak szabad időpontjaink a következő időszakra. Ne késlekedjen, mert lemaradhat!

Ajánlatkérés itt!