Az ózonos fertőtlenítés a legjobb megoldás vírusok ellen

Szerencsére úgy tűnik, sikeresen legyűrtük a koronavírus jelentette veszélyt. Ennek ellenére számos másik vírus – például az influenza – ugyanúgy fenyegeti az egészségünket. Sokféle fertőtlenítő eljárás létezik, de az ózonos fertőtlenítés az egyik legbiztosabb. A modern technológia alkalmazásával nem marad fertőtlenítetlen pont az otthonodban. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mit érdemes tudni az ózonos fertőtlenítésről. 

A koronavírus terjedése elleni védekezés során terjedt el az ózonos fertőtlenítés módszere. Nem véletlen: majdnem 100%-os hatékonysággal iktatja ki mindazokat a kórokozókat, amelyek az otthonodat és a benne élők egészségét fenyegethetik. Alkalmas vírusok mellett baktériumok, penészgombák, atkák kiirtására, allergének semlegesítésére, de még a kellemetlen a füst- és cigarettaszagot is megszünteti. 

Így működik az ózonos fertőtlenítés 

A folyamat semmiféle előkészületet nem igényel. A fertőtlenítendő terület nagyságától függően egy vagy több mobil ózongenerátor kihelyezésével történik. Az ózongenerátor beüzemelésekor magas koncentrációjú ózon kerül a fertőtlenítendő helyiségbe, amely mindenre kihat benne. A helyiség méretének függvényeképp egy vagy akár négy órán át aktív a generátor. Ez idő alatt nem szabad a helyiségben tartózkodni. A fertőtlenítő kezelést követően a szakértő fertőtlenítő személyzet leellenőrzi az ózonkoncentrációt, és csak akkor adja át a fertőtlenített helyiséget, ha az teljesen biztonságos. 

Miben jobb az ózonos fertőtlenítés, mint a többi módszer? 

Az alapossága össze sem hasonlítható egyéb, manuális fertőtlenítő eljárásokkal. Míg egy egész napnyi kemény takarítás után sem biztos, hogy ki tudod irtani a vírusokat és a baktériumokat, addig ezzel a módszerrel szinte teljesen lehetséges. Ráadásul nem csak az általános higiéniát biztosítja, de pl. a műtétek utáni optimális környezetet is megteremti lábadozáshoz, felépüléshez, amikor a szervezet a leggyengébb állapotában van. Nem igényel előkészületet: az egy nagyobb hangfal méretű eszközt a szakemberek meghozzák, kihelyezik és elviszik, mindössze ezidő alatt kell elhagyni a helyiséget. Használható saját otthon, de akár irodák fertőtlenítésére is. 

Garantált, áthatolhatatlan védelmet semmilyen megoldás nem nyújt, de az ózonos fertőtlenítés áll a legközelebb ehhez a vágyott állapothoz. Ha meg kell teremtenie a lehető legbiztonságosabb környezetet, érdemes vele tennie egy próbát!