Miért ne lehetne télen is vakolni?

Sokan félnek a téli hidegben vakoltatni.

Természetesen vannak alapszabályok, melyeket be kell tartani ahhoz, hogy tartós és jó minőségű belső vakolást kapjunk. Azonban ha az alábbiakra figyelmet fordítunk ugyanolyan végeredményt kapunk, mint a tavasszal vagy nyáron végzett munkák során.

  1. A helyiség hőmérséklete  5 °C fok alá nem süllyedhet
  2. A páratartalom max. 70%-os lehet

Ahhoz, hogy a fenti szabályokat betarthassuk vagy egy már használatban lévő, fűtéssel ellátott épületben kell dolgoznunk, vagy pedig olyan kiegészítő eszközöket kell munkarendbe állítanunk, melyek segítségével megoldható a folyamatos fűtés és páraelszívás.

Az olyan épületeknél dolgozva, ahol még nincs fűtés, mobil radiátorok vagy hőlégfúvó berendezés beállításával oldjuk meg a hőmérséklet szinten tartását. A páratartalom csökkentését és a víz kivonását a falakból pedig párátlanító készülékkel tudjuk biztosítani.  A külső, alacsonyabb hőmérséklet miatt lassabban köt meg a vakolat, ezért szükséges a belső hő fenntartása.

A kétfajta készülék együttes alkalmazása adja a legjobb eredményt, így javasoljuk használatukat.

Ugyan a télen végzett munkálatok a kiegészítő berendezések használata miatt kissé költségesebbek a megrendelő számára, azonban sok esetben szükséges a kivitelezést erre az időszakra időzíteni.

Mivel fontos, hogy mielőbb felkerüljön a teljes falra a vakolat - a kiegészítő költségek csökkentése miatt -, ezért célszerű gépi vakolási technikát alkalmazni, mivel az így végzett munkával a vakolás időtartama nagymértékben lerövidülhet.

Nem elhanyagolható tény szól még amellett, hogy télen végeztessük el a belső vakolást, mégpedig az, hogy ebben az időszakban könnyebb jó szakembert találni a munkára. Így a karácsonyt már a csodálatosan egyenesre vakolt és burkolt, melegséget árasztó falak között töltheti a család.

Fontolja meg a fent leírtakat és vágjon bele a téli vakolásba Ön is, mint oly sok ügyfelünk.  Kérje árajánlatunkat gépi vakolásra itt!