Minőségi vakolás minőségi anyagokkal

Ugye mindannyian hallottuk már a mondást - „Olcsó húsnak híg a leve”. Sajnos egyre több vakolással foglalkozó cég, vállalkozó esik abba a hibába, hogy nem minőségi alapanyagokkal végzi a munkálatokat, hanem megpróbál minél több hasznot húzni a megrendelő által fizetett díjból.

Cégünk hitvallása, hogy minden munka elvégzését kizárólag kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készítsük el. Más vállalkozókkal ellentétben munkánk garantáltan több évig tartósak maradnak, nem szükséges a következő télen javítgatni, újra vakolni a falat.

A külső vakoláshoz minden esetben cement bázisú anyagot ( pl. Baumit GV 35 ) használunk, míg a belső vakolás elvégzéséhez cementes ( pl. Baumit GV 25, Knauf 501 ) vagy gipszes ( pl. Baumit Ratio Glett L, Knauf MP 75L ) vakoló anyagot hordjuk fel.

A külső vakolás részben megoldja a hőszigetelést is, így a téli fűtésszámla csökkenni fog, amennyiben az általunk végzett gépi vakolási formát választják.

Az épületek belső falazatának páraáteresztő képességét javítja a felvitt alapanyag. A gyors szilárdulás, az egy rétegben való felhordás, valamint a magas vízmegtartó képesség igazán hatékonnyá teszi a munkavégzést. Magasabb páratartalmú térben is alkalmazható.

A vakolás elvégzéséhez néhány feltételt biztosítania kell a megrendelőnek.

Az anyagok felviteléhez szükséges min. 2,5-3 bar víznyomás vagy min. 1000 literes után tölthető víztartály, 230 volt 32 Amper „C” vagy 400 volt 3x16 Amper C-s kismegszakítóval, a gépek működtetéséhez áram mindenképpen kell, azonban aggregátort tudunk biztosítani, ha az építkezésen még nincs kiépítve az elektromos hálózat.

A vakolás megkezdése előtt a pozitív éleknél elvédőszegélyeket helyezünk el.  A szükséges nedvesítés után hernyó alakzatban vakológéppel felhordjuk a vakolóanyagot a felületre, majd lehúzóléccel egyengetjük el. Ha már nem tapad a felület, akkor pedig simítóval dörzsöljük le. Fontos, hogy a frissen vakolt felületeket két napig nedvesen kell tartani, valamint a külső vakolás elvégzésekor a levegő hőmérsékletének, az anyagnak és a felületnek is +5 C foknál magasabbnak kell lennie. Általában elég egy rétegben felhordani a vakolatot, azonban egyes esetekben (25 - 30 mm-nél vastagabb vakolatvastagság ) kétrétegű felhordás javasolt friss vakolatra helyezve a friss vakolatot. Amennyiben egy már száraz vakolatra helyeznénk a második réteget, akkor előtte az első réteg érdesítése szükséges.

A beltéren történő vakoláshoz használt cementes vagy gipszes gyárilag előkevert szárazhabarcs jó páraáteresztő képességgel rendelkezik. Új építésű és régi lakóépületek vakolására egyaránt ajánlott, azonban csak vízszigeteléssel ellátott tégla és beton falazatokon használható. A vakoló anyag szerkezetéből adódóan páraáteresztő, lélegző és a belső páratartalmat szabályozó egészséges teret biztosít.

A vakolás megkezdése előtt a falazatnak száraznak, szennyeződésmentesnek kell lennie. Az esetleges hibákat, máló vakolatot, repedéseket, illetve a vezetékek hornyait még a vakolás előtt néhány nappal ki kell javítani. Ahol nem egységes a fal, ott vakolaterősítő hálót is alkalmazhatunk. A szilárdulás és kiszáradás után a kész felület glettelhető.

Válassza Ön is szolgáltatásunkat és így hosszú távon megoldja ingatlana külső és belső tereinek megóvását.