Milyen falszín illik hozzád?

Az, hogy milyen színűre festjük a falat, nem csak az adott helyiség hangulatát határozza meg, hanem az ott-tartózkodókra is hatással van. Egészen más egy vibráló vörös vagy egy pasztellkék színű irodában dolgozni, de az sem mindegy, hogy babarózsaszín vagy napsárga hálószobában hajtod-e álomra a fejed. 

Minden szín látható, mérhető fizikai energia, ami rezgéseket közvetít és ezáltal hatással ránk – nem véletlenül mondjuk egy-egy árnyalatra azt, hogy rikító vagy hogy visszafogott. Sok mindent meghatároz, hogy milyen színű ruhát viselsz, vagy hogy milyen színű falak vesznek körül otthon és a munkahelyeden.

Minden, ami körülvesz bennünket, rezgéseket továbbít felénk, ami befolyásolhatja a közérzetünket, sőt fizikai vagy szellemi állapotunkra is hatással lehet. Mielőtt meghoznád azt a fontos döntést, hogy milyen színűre fesd otthonodban a falat, érdemes áttanulmányoznod, hogy mit közvetítenek az egyes 

Arany: a meleget és fényt sugárzó Napot szimbolizálja, rendkívül erős, férfias energiákat hordoz. Ez a falszín segít, hogy összeköttetésbe kerülj a felsőbb erőkkel és pozitív energiával töltődj fel. 

Azúrkék: a nyugalom, a bölcsesség, a derű és a kreativitás színe. Felélénkíti az agytekervényeket, segít választani döntéshelyzetekben, és megoldásra lelni problémás ügyekben. Elcsendesíti a fejnem kavargó, nyugtalanító gondolatokat.

Barna: ez a Föld színe, így szoros kapcsolatban áll a termékenységgel. Az erőteljes, ám nem túlzottan sötét barna sokak szerint anyagi fellendülést, szellemi termékenységet hozhat, hálószobában alkalmazva pedig a családbővítéshez is hozzájárulhat. 

Ezüst: a nőiesség és az érzékiség megtestesítője, hiszen ez a Hold színe is. Távol tartja a negatív erőket, ezért fontos lenne, hogy valamilyen apró kiegészítő formájában minden nap viseljük és az otthonunkban is jelen legyen.

Fehér: a tisztaság, a védtelenség és az ártatlanság színe. Hozzájárul a célok megvalósításához, segíti a koncentrációt és védelmet nyújt a rossz energiákkal szemben. 

Fekete: a Plútó bolygó színe, s akár hiszünk benne, akár nem, rendkívül intenzíven hat ránk. Képes arra, hogy magába szívja, azután szétszórja mind a pozitív, mind a negatív energiát, ezért nem árt óvatosan bánni vele. Jól jöhet, ha szellemi munkát végzel, ha nagy fokú koncentrációra van szükséged és nehezen tudod kizárni a külvilág eseményeit. 

Kék: ez a szín is jó választás, ha szellemi munkát végzel, de érdemes ennek árnyalataira gondolnod, ha közel áll hozzád a spiritualitás. Segíthet, hogy egy bizonyos dologra összpontosítsd a benned rejlő energiát és jó döntéseket hozz a mindennapok során.

Lila: ezt a színt a Neptunusz és a Jupiter bolygókkal kapcsolják össze, úgy tartják, hogy elősegítheti a mély meditációt, hozzájárulhat a lelki egyensúly helyreállításához, valamint a jó ötletek előcsalogatásához.

 Narancssárga: ezt a Nap színének tartják, melegséget, szeretetet és erőt sugároz. A barátság és a mély érzelmek színének is nevezik, fokozza az életerőt és a siker irányába terelhet.

Piros: a Mars bolygó megtestesítője, igazi vibráló, szenvedélyes szín. Életre kelti a harci kedvet és a szexuális vágyat, jót tesz a zátonyra futott kapcsolatoknak és a zátonyra futott ügyleteknek. 

Rózsaszín: a Vénusz bolygó színének tartják, a szeretet, a szerelem és a gyengédség megtestesítője. Ez a falszín hozzájárul a testi-lelki harmónia helyreállításához és elsimítja a "lélek gyűrődéseit".  Szeretetteljessé teszi a környezetet és nyugalommal tölti meg a teret.

Sárga: kevesen tudják, de ez az egészség és a kiegyensúlyozott kapcsolatok színárnyalata. A Merkúr bolygóhoz kapcsolják, ami a kommunikáció bolygója. Ha úgy érzed, hogy elakadtál vagy inspirációra van szükséged, ez a falszín tökéletes választás, többek között azért is, mert kimerültség esetén is erővel tölthet fel. 

Szürke: ne gondold egy percig sem, hogy ez az unalom és a hétköznapiság színe! Falszínnek nagyon is divatos, már csak azért is, mert határtalan lehetőséget kínál a dekoráláshoz, nem "ütközik" egyetlen színnel sem. A szürke falszín segít, hogy magadra találj és felhagyj a rossz szokásokkal.

Zöld: a rózsaszínhez hasonlóan ezt az árnyalatot is a Vénusz bolygó megtestesítőjének tartják, és az érzékiséggel, termékenységgel hozzák összefüggésbe. Elcsendesíti a belső feszültséget és optimizmussal tölthet fel.

Photo by Jens Behrmann on Unsplash