Ne fizessük meg később az olcsóság árát I. – belső vakolat!

Egy új otthon megépítése hatalmas lépés a család számára. Akár évtizedekig szolgál lakóhelyünkként az elkészült épület, ezért érdemes azt nagy odafigyeléssel tervezni és kivitelezni. Ne próbáljunk meg a felhasznált anyagok költségén spórolni, mert amit ezen rövidtávon nyerhetünk, azt hosszú távon akár többszörösen is megbánjuk. A silány anyagok használata, a kontár kivitelezés hamar megbosszulja magát.

Már egy-két éven belül észre vehetőek a hiányosságokból fakadó problémák. Ilyen például a rossz szigetelés miatti penészesedés, mely a téli időszakban elboríthatja a lakást, veszélybe sodorva családunk egészségét is. 

A belső vakolás során a legmodernebb megoldások egyike a Knauf MP75L beltéri gipszvakolat használata. A gyárilag előkevert száraz-habarcs 30 kg-os zsákokban, por alakban kapható, melyet az építkezés helyszínen vízzel összekeverve használható fel. Nemcsak új épületek vakolására használható, hanem régi vagy ipari méretű helyiségek vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, gázbeton falazatokon alkalmazható. Sőt műemlék épületek renoválására is ajánlott.

A belső vakolat felvitele olyan helyiségekben optimális, melyek szárazak, teherbíróak, por-, olaj- és szennyeződésmentesek. Ezt megfelelő alapozó segítségével tudjuk elérni. Viszont arra figyelnünk kell, hogy a munka megkezdése előtt legalább három nappal javítsuk ki az alapozás hibáit, a málló részeket, a nagyobb repedéseket.

A Knauf MP75L gipszvakolat páraáteresztő képessége kiváló,

így magasabb páratartalmú helyiségek vakolására is alkalmas. Az anyag vásárlásakor kiadott pénz hamar megtérül, hiszen évekig nem okoz problémát a helyiségben a penész, nem kell újra vakolnunk, nem pereg le a festék. A vakolat további előnye, hogy akár egy rétegben is elegendő a festőnek glettelnie. 

Rendkívül kiadós, így fele akkora súlyt kell mozgatni és feldolgozni, mint a cementkötésű vakolatok esetében. További előnyei közé sorolhatjuk, hogy kevésbé vonzza magához a port – a felületi statikus feltöltődést csekély vezetőképessége megakadályozza ezt. Ezáltal a porallergiások számára ez a legjobb megoldás a beltéri vakolásra. Ezen kívül energiatakarékos, csökkenti a fűtési energia felhasználását.

A gipszalapú vakolatot általában géppel szokás felvinni a falfelületre, mely anyag takarékosabb, mint a kézi felhordás. Amennyiben meggyőztük Önt és a belső gépi vakolás mellett dönt, várjuk ajánlatkérését.