Tippek, mire ügyeljünk új otthonunk megtervezésekor!

Manapság már minden testre-szabható, így nem kétséges, hogy az új otthon megtervezése szintén az építtető igényeit figyelembe véve kell, hogy készüljön. Nem az egyforma új-építésű sorházi lakásokra gondolunk elsősorban, hanem a standard formáktól eltérő, egyedi családi házak tervezésére. Igaz, hogy sokkal könnyebb egy már meglévő terv alapján készült otthonba beköltözni, illetve a meglévő terveket szemléletes formában megtekinteni, hiszen ezekbe már bele tudjuk képzelni magunkat. Viszont sok építtető családnak van egy elképzelés a fejében, hogy a személyes igényeik kielégítéséhez, milyen ház passzol.

Olvassa el tippjeinket, melyek segíthetnek a személyre szabott otthon mellett letenni voksát. 

Hallgassunk meg másokat

Érdemes meghallgatni az ismerőseink, barátaink tapasztalatait, a már meglévő házaikkal kapcsolatban. Nemcsak az építés során felmerült problémákat tudják számunkra leírni, hanem a saját otthonaik kialakításában található pozitívumokra, illetve negatívumokra is fel tudják hívni a figyelmet. Így könnyebb lesz eldöntenünk, hogy milyen helyiségeket tervezzük a házba, milyen technológiával végeztessük az építést, milyen szerkezeti elemeket használjunk és még rengeteg szempontot tudunk előre tervezni azáltal, hogy a másokat ért eseményekből tanulunk.

Biztonság

A tervezők, kivitelezők mindegyikének rendelkeznie kell olyan felelősségbiztosítással, mely egy rossz munkafolyamat miatti kárunkat megtéríti. Olyan szakembert bízzunk meg a feladatokkal, aki már korábban is épített ismerőseink számára lakást, házat, így benne már nagyobb a bizalmunk. Fontos ez, hiszen az építésznek és a kivitelezőnek is rengeteg jogszabályt kell ismernie és betartania amellett, hogy megbízhatóan, pontosan és szakszerűen végzik el feladataikat, akár saját munkatársak, akár alvállalkozók segítségével. Amennyiben nem ajánlás útján szervezzük az építésben részt vevő cégeket, próbáljunk meg minél több információt begyűjteni rólunk az interneten, például a cégjegyzékben, NAV oldalán.

Tervező kiválasztása

Ne csak az árra koncentráljunk, amikor a tervező irodát, tervező mérnököt kiválasztjuk. Mindenképpen szükséges, hogy az épület terveit készítő szakember stílusa közelítsen elképzelésünkhöz, hiszen nem akarjuk mindjárt az elején azt, hogy bárki is ránk erőltesse az egyéniségét. Ez a ház a miénk lesz, saját stílusunkat, egyediségünket tudjuk megmutatni azáltal, ahogyan a végső eredmény elkészül majd. Ebben kell, hogy segítsen a tervező, ráérezve arra, mit is szeretnénk valójában és ezt a terveken megjelenítse. Így egy látványterv elkészítésekor már mi is tudatosabban tudjuk szemlélni elképzelésünk irányát.

Facebook oldalunk fotói között megtalálhatja korábbi munkáink helyszíneit, így képet kaphat munkánk minőségéről. Amennyiben a gépi vakolást választja új otthonának építésekor, keressen bennünket bizalommal.